Uutiset Kaikki uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
07.07.2017 | Yleinen

Perjantai 7.7. – SM-viikon toinen vauhdikas kilpailupäivä

SM-viikon toinen kisapäivä täyttää Ratinanniemen, jossa kilpaillaan korttelipyöräilyn, pyörätrialin ja triathlonin SM-mitaleista. Messu- ja urheilukeskuksella kisataan driftingissä, laskuvarjohypyissä ja thainyrkkeilyssä. Myös muualla päästään tositoimiin.

Triathlonissa kisataan kautta aikojen ensimmäiset supersprinttiviestin SM-kilpailut. Uusi kilpailumuoto on houkutellut odotetusti mukaan kovatasoisen kilpailijajoukon, joten luvassa on tiukkaa taistelua SM-mitaleista. Sarjoina SM-kisassa ovat naisten, miesten sekä sekajoukkueiden sarjat, joissa kilpailevat lajin kotimaisten huippunimien lisäksi myös muiden lajien taitureita, mm. hiihtäjä Matias Strandvall sekä juoksijat Astrid Snäll ja Janica Mäkelä.

Pyöräily on kahden lajin voimin mukana SM-viikolla. Mestaruudet ratkotaan sekä kortteliajossa että trialpyöräilyssä. Suomen trialpyöräilyn ykkösnimi Aleksi Sulkanen on innoissaan kotipaikkakunnallaan järjestettävästä tapahtumasta.
– Hienoa olla osa kokonaisuutta! Merkitys lajille on siinä mielessä tärkeä, että saadaan lisää katsojia ja sitä kautta uusia harrastajia. Itselläni ajo sujuu hyvin tällä hetkellä. Odotan kisalta sujuvuutta sekä hyvää menestystä ja lupaan katsojille hienon show’n, Sulkanen lupailee.

Messu- ja urheilukeskuksen, eli tuttavallisesti Pirkkahallin, parkkipaikka täyttyy perjantaina tehokkaista ja näyttävistä drifting-autoista, jotka kilpailevat lajinsa SM-pisteistä. Mukana on koko sarjan kärkikaarti, ja peräti kolme aiempien vuosien suomenmestaria!
– Tampereen SM-viikko on hieno tapahtuma. Tällä kertaa koko perhe lähtee mukaan seuraamaan kisaa. Jos aikataulu antaa myöten, tarkoitus on mennä katsomaan muitakin SM-kamppailuja, ehkä trialia. Voitosta lähden ajamaan, drifting SM -sarjakakkonen Niko Määttälä avasi viikonlopun suunnitelmia.

SM-uintien toinen päivä jatkuu Tampereen Uintikeskuksessa. Ensimmäinen päivä toi jo tukun suomenennätyksiä ja loppuunmyydyt katsomot, ja sama tahti jatkuu varmasti myös perjantaina.

Myös muualla tapahtuu: Koulukadulla alkaa ratagolfin suomenmestaruuskilpailut, ja laskuvarjohyppääjät ja thainyrkkeilijät aloittavat omat SM-kilpailunsa Messu- ja Urheilukeskuksella. Krikettiä ja jousiammuntaa voi nähdä Kaupissa ja rantavesipalloilijat aloittavat oman, hieman hyisen SM-urakkansa Kaukajärvellä.

Perjantain aikataulu

Tampereen Messu- ja Urheilukesku
Drifting SM, ulkoalueet, kello 15.45-21.00
Laskuvarjohypyt, CF 2-way sekvenssi, ulkoalueet, kello 9.00-21.00 (huom! säävaraus)
Thainyrkkeilyn SM (karsinnat), E-halli, kello 15.00-18.00

Tampereen uintikeskus
Uinnin SM, kello 10.00-13.00 (karsinnat) ja kello 17.00-20.00 (finaalit)

Kaupin urheilupuisto
Kriketti SM, luonnonnurmi 1 & 2, kello 17.00-20.45
Tauluammunnan yleisten sarjojen SM, jousiammuntakentät, kello 10.00-17.00

Kaukajärven melonta- ja soutustadion
Rantavesipallon SM, kello 10.00-19.00

Ratinanniemi
Trialpyöräilyn SM, kello 13.00-17.00 ja kello 18.45-19.30 (finaali)
Kortteliajon SM, kello 15.30-18.45
Triathlon, SM-supersprinttijoukkueviesti, kello 18.45-20.15

HUOM! Katso tiedote tilapäisistä liikennejärjestelyistä tästä.

Koulukadun ratagolfkentät
Minigolfin SM, kello 9.00-16.00

Koko SM-viikon aikataulu löytyy täältä.

TV-lähetykset perjantaina/TV2

18.00-18.45 Kortteliajo
Suora lähetys Ratinanniemeltä, selostus Simo Leinonen

18.45-19.30 Trialpyöräily
Suora lähetys Ratinanniemeltä, selostus Johannes Oikarinen

19.30-20.15 Triathlonin supersprinttijoukkueviesti
Koostelähetys Ratinanniemeltä, selostus Mikko Hannula

20.15-21.00 Drifting
Suora lähetys Tampereen messu- ja urheilukeskuksesta, selostus Aaro Linnalaakso

Ilmatieteen laitoksen sääennuste SM-viikolle

 

Mitä muuta?

Urheilumuseo renkailla

Urheilumuseo pakkaa näyttelyrekkaan reilut sata vuotta suomalaista olympiahistoriaa ja kiertää ympäri Suomea kesällä 2017. Elämyksellisessä näyttelyssä voi kokea olympiaurheilumme hienoimpia hetkiä ja nähdä Urheilumuseon kokoelmien helmiä. Esillä on välineistöä lukuisilta olympiaurheilijoilta, olympiasoihtuja ja paljon muuta.

Näyttelyrekka pysähtyy kesäkiertueellaan myös Tampereella ja SM-viikolla. Paikkana toimii Ratinanniemi, jossa näyttelyyn pääsee tutustumaan perjantaina 7.7 klo 13.30-20.00 ja lauantaina 8.7. klo 10.00-17.00. Näyttely sopii kaikenikäisille ja on kävijöille ilmainen.