Uutiset Kaikki uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
05.07.2018 | Olympiakomitea, Vantaa, Yle, Yleinen

Perjantai 6.7. – Vauhtia ja taituruutta pyörillä

SM-viikon toisena kisapäivänä kilpaillaan sekä kahdella että neljällä pyörällä. Heurekalla sekä Myyrmäen Urheilupuistossa järjestettävissä lajikokeiluissa kaikilla on mahdollisuus saada ammattilaisten opastusta SM-viikon lajeihin.

Perjantaina tiedekeskus Heurekan ympäristössä kilpaillaan kortteliajon eli kriteriumin ja pyörätrialin suomenmestaruuksista. Heurekalle on rakentunut kokonainen pyöräilyn tapahtumapuisto, jossa SM-kisojen lisäksi kaikki halukkaat voivat kokeilla esimerkiksi trial-pyörää, BMX-pyörää, potkupyörää tai sähköpyörää.

– Korttelipyöräilyn rata on kilometrin pituinen ja siinä on mukana hiekkatietä. Kapeimmillaan reitti on vain 300 senttiä, mikä tekee siitä haastavan varsinkin isojen tiimien kannalta. Luvassa on varmasti tiukkoja käännöksiä, kommentoi Suomen Pyöräilyn SM-viikon tapahtumavastaava, itsekin pyörällä kilpaileva Sini Savolainen.

Myös pyörätrialin rata saa kehuja:

– Siellä on isoja paikkoja ja hienoja kiviä. Tarkoitus on, että pääsemme kisaamaan myös ihan korkeimmille kiville, siitä tulee makee juttu, hehkuttaa Suomen Pyöräilyn trialin lajivastaava Jari Sulkanen.

Malmin perinteikäs lentokenttä muuttuu perjantaina todennäköisesti Suomen nopeimmaksi katuradaksi, kun kentällä ajetaan drifting SM -sarjan kauden kolmas osakilpailu.

– Yleensä katuradat ovat ahtaita ja siten hitaita, mutta Malmilla tätä ongelmaa ei ole, kun tilaa on paljon. Sen myötä vauhdit ja näyttävyys nousevat uudelle tasolle. Erikoinen kilpailupaikka sytyttää varmasti myös kuljettajat, sillä SM-tasoista autourheilukisaa ei ole aiemmin järjestetty Malmilla, toteaa lajipäällikkö Pekka Säynevirta autourheilun lajiliitto AKK:sta.

Lisäksi Myyrmäen Urheilupuistossa alkaa koko viikonlopun kestävä maahockeyn Hockey 5 SM-turnaus ja kriketin T10 SM -ottelut jatkuvat Tikkurilan Urheilupuistossa.

Torstain kilpailuaikataulu

Tikkurilan urheilupuisto, Luonnonnurmi
Kriketin T10 SM kello 9:30-20:30

Heureka
Trialpyöräilyn SM kello 12:00-16:00 ja 17:30-18:30
Kortteliajon SM kello 14:00-19:00

Malmin lentokenttä
Drifting SM kello 9:00-17:30

Myyrmäen urheilupuisto, Stadion
Hockey5 SM kello 19:00-21:15

TV-lähetykset perjantaina/TV2 ja Yle Areena

Klo 15.00-16.30 Kortteliajo
Koostelähetys naisten kisasta, suora lähetys miesten kilpailusta Heurekasta. Selostus Mikko Hannula.

 Klo 19.10-19.45 Trialpyöräily
Koostelähetys Heurekasta, selostus Johannes Oikarinen.

Klo 19.45-20.30 Drifting
Koostelähetys Malmin lentokentällä ajetusta SM-osakilpailusta, selostus Kalle Pallonen.

Klo 23.15-00.15 SM-viikko 2018
Kooste päivän tapahtumista

Mitä muuta?

Lajikokeilupäivä
Perjantai on SM-viikon lajikokeilupäivä, jolloin kaikilla on mahdollisuus kokeilla SM-viikolla mukana olevia lajeja ammattilaisten opastuksella. Lue lisää lajikokeiluista tästä: https://www.sm-viikko.fi/yleinen/loyda-oma-lajisi-sm-viikon-lajikokeilupaiva-perjantaina-6-7/

Tilapäiset liikennejärjestelyt

Heurekan alue
Tikkurilantie on suljettu ajoneuvoliikenteeltä välillä Kielotie–Vernissakatu klo 12.00–19.00, tonteille ajo edelleen mahdollista Kielotieltä.
Lähin yhteys Tikkurilan ja Jokiniemen välillä kulkee tänä aikana Valkoisenlähteentien kautta.

Tikkurilantien kevyenliikenteenväylät ovat käytössä koko tapahtuman ajan. Liikennettä ohjaavat järjestäjän valtuuttamat liikenteenohjaajat sekä järjestyksenvalvojat.

Yleisön ja asiakkaiden kulku Heurekalle kevyenliikenteenväyliä pitkin ei esty tapahtuman aikana.

Bussilinjat 618 ja 711 kulkevat poikkeusreiteillä. Lisätietoja poikkeusreiteistä osoitteesta www.hsl.fi.

Kuva: SM-viikko 2017/Tomi Hänninen