Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Hyvä tietää

Aikataulu

SM-viikon aikataulu löytyy täältä. Mahdolliset muutokset aikatauluun ilmoitetaan SM-viikon ja kyseisen lajin viestintäkanavissa.

Arkiliikunnan SM

Arkiliikunta on laji, jossa jokainen osallistuja on voittaja. Sitä voi harrastaa kuka vain, missä vain ja milloin vain. SM–viikon yhteydessä järjestettävässä Generations Games -tapahtumassa tehdään arkiliikuntaa tutuksi leikkimielisellä ostoskassipujottelulla. Lue lisää täältä.

Ei rasismille

Ei rasismille! –hanke on laaja valtakunnallinen Veikkausvaroin tuettu kumppanuushanke. Hanke yhdistää eri tahot monipuolistamaan keskustelua rasismista. Ehkäisemme vihapuheen lisääntymistä ja sen juurtumista suomalaisen yhteiskunnan pysyväksi puhekulttuuriksi. Monivuotisen hankkeen tavoitteina ovat rasisminvastainen kasvatus, valistaminen sekä kansalais- ja vapaaehtoistoiminta.

SM-viikko on mukana edistämässä rasisminvastaista toimintaa. Lue lisää täältä.

Ensiapu

Suorituspaikoilla päivystävät SPR:n ensiapupäivystäjät, jotka vastaavat yleisön ensiavusta. Yleisöensiavun toimipiste sijaitsee suorituspaikkakohtaisesti joko sille osoitetussa sisätilassa tai ulkoilmateltassa.

Generation Games

Maailmalla huippusuosion saavuttanut koko perheen maksuton liikunnallinen kaupunkitapahtuma Generation Games järjestetään SM-viikon yhteydessä lauantaina 8.7. klo 11–16 aivan keskellä kaupunkia veden äärellä Ratinanniemessä, Eteläpuistossa ja Nalkalan kentällä. Tapahtumassa on kokeiltavana yli 20 lajia. Lue lisää täältä.

Kahvilat/ravintolat

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa, Kaupin Urheilupuistossa ja Kaukajärven soutu- ja melontastadionilla on viikonloppuna avoinna lounaskahvilat, mistä yleisö voi ostaa lounasta sekä kahvia. Ratinanniemen läheisyydessä on useita keskustan kahviloita ja ravintoloita. Myös muilla suorituspaikoilla saattaa olla kahvi- tmv. myyntiä yleisölle.

Kierrätys ja roskat

SM-viikko tuotetaan vastuullisesti ja ympäristöarvot huomioiden. Tapahtuma-alueilla on roskakorit roskia varten, joten käytäthän niitä.

Lajit

Tällä sivustolla on esitelty kaikki SM-viikolla kilpailtavat lajit. Lajisivuilla on lyhyt info itse lajista sekä SM-viikon tärkeitä asioita (osallistujalistat, tuloslinkit jne.). Käytä infopaketti hyödyksesi!

Lajikokeilut

Monessa lajissa järjestetty mahdollisuus ottaa tuntumaa lajiin ihan itse. Lajikokeilujen aikataulu löytyy täältä. Mikäli suosikkilajisi puuttuu listasta, nykäise rohkeasti harrastajia hihasta. Heiltä saat varmasti vinkkejä, missä lajia pääsee kokeilemaan!

Liikennejärjestelyt 7.7.

Perjantaina 7.7. kilpaillaan korttelipyöräilyn ja triathlonin SM-kisat Ratinanniemellä. Kilpailujärjestelyt aiheuttavat poikkeusjärjestelyjä liikenteeseen kello 13.00–21.00. Lue tiedote tilapäisistä liikennejärjestelyistä tästä.

Löytötavarat

Suorituspaikoilta löydetyt tavarat toimitetaan paikalla olevalle SM-viikon henkilökunnalle, ja päivän päätteeksi ne viedään kootusti kaikilta suorituspaikoilta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen infotiskille. Kadonneita tavaroita voi tiedustella infopisteeltä tunnusmerkkejä vastaan.

Puhtaasti Paras

Puhtaasti paras -ohjelma käynnistettiin toukokuussa 2008. Ohjelma kunnioittaa puhtaita urheilijoita ja reilun pelin arvoja. Se haastaa urheilua seuraavat suomalaiset, urheilujärjestöt, urheilijan lähipiirin ja urheilijat mukaan reiluun peliin.

Puhtaasti paras -ohjelman esittelypiste on paikalla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa lauantaina 8.7. klo 11-19. Pisteestä saa tietoa ja aineistoja puhtaasta urheilusta. Urheilijat pääsevät testaamaan tietonsa Maailman antidopingtoimisto WADAn tietovisassa, jossa voi voittaa kultaisen juomapullon.

Pysäköinti

Pysäköintialueet kilpailupaikoilla on osoitettu opastein, ja lisäksi liikenteenohjaajat vastaavat liikenteen ja pysäköinnin sujuvuudesta. Pysäköithän siis vain sille tarkoitetulle alueelle.

Pääsyliput

Pääsylippuja myydään uinnin ja driftingin kisatapahtumiin sekä Tampereen Messu- ja Urheiluhallissa kilpailtaviin lajeihin. Muut kilpailutapahtumat ovat maksuttomia.

Lippuja myydään ennakkoon Lippupisteen myyntikanavissa. Lippuja voi ostaa myös paikan päältä (Uintikeskus, Messuhalli). Hinnat ja muuta lisätietoa löytyy täältä.

Sosiaalinen media

SM-viikkoa voi seurata sosiaalisessa mediassa FacebookissaTwitterissä ja YouTubessa. Näissä välitetään yleisesti SM-viikon tunnelmia ja menoa eri suorituspaikoilla. Lajien omat viestintäkanavat keskittyvät kilpailujen tulosviestintään.

Sosiaalisen median aihetunnisteet ovat #SMviikko #Tampere #Suomi100

SM-viikko

SM-viikko on urheilun monilajitapahtuma, jossa noin 3000 urheilijaa kilpailee neljän päivän aikana 30 lajin SM-mitaleista.

SM-viikkoa tehdään ja toteutetaan lajien ja lajiliittojen välisenä yhteistyönä. Tapahtuman toteutuksesta vastaa Suomen Olympiakomitea yhdessä Ylen, Tampereen kaupungin ja Tampereen kaupungin liikuntapalveluiden kanssa.

Suomi100

SM-viikkoa ja lukuisat muut kesän urheilutapahtumat nostavat Suomen itsenäisyyden juhlavuoden esille Suomi 100 -teemalla. Lue lisää täältä.

Suorituspaikat

Tällä sivustolla on esitelty kaikki SM-viikon suorituspaikat: Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, Ratinanniemi, Tampereen Uintikeskus, Kaupin Urheilupuisto ja jousiammuntakenttä, Kaukajärven soutu- ja melontastadion, Niihaman vesihiihtostadion ja Koulukadun ratagolfkenttä.

Tulospalvelu

Kukin kilpailutapahtuma vastaa itse omasta tulospalvelustaan. Linkit näihin löytyy lajiesittelysivuilta.

Turvallisuus

Järjestyksenvalvojia on läsnä kaikilla tapahtuma-alueilla. Voit olla heihin yhteydessä kaikissa ongelmatilanteissa.

Noudata järjestyksenvalvojien ohjeita, äläkä häiritse kilpailusuorituksia, muuta yleisöä tai tv-kuvauksia.

Huolehdithan tavaroistasi, älä jätä niitä vartioimatta. SM-viikko ei vastaa kadonneista tai anastetuista tavaroista.

TV-lähetykset

Yle on vahvasti mukana SM-viikolla, ja kisatunnelmaan pääsee TV2-kanavalla ja Yle Areenassa torstaista sunnuntaihin 6.-9.7. Yhteensä Yle välittää kisatunnelmia ja mitalitaisteluita yli 20 tuntia.

Lähetysaikataulut löytyvät täältä.

Urheilumuseo renkailla

Urheilumuseo pakkaa näyttelyrekkaan reilut sata vuotta suomalaista olympiahistoriaa ja kiertää ympäri Suomea kesällä 2017. Elämyksellisessä näyttelyssä voi kokea olympiaurheilumme hienoimpia hetkiä ja nähdä Urheilumuseon kokoelmien helmiä. Esillä on välineistöä lukuisilta olympiaurheilijoilta, olympiasoihtuja ja paljon muuta.

Näyttelyrekka pysähtyy kesäkiertueellaan myös Tampereella ja SM-viikolla. Paikkana toimii Ratinanniemi, jossa näyttelyyn pääsee tutustumaan perjantaina 7.7 klo 13.30-20.00 ja lauantaina 8.7. klo 10.00-17.00. Näyttely sopii kaikenikäisille ja on kävijöille ilmainen.

Yhteystiedot

Yhteystietomme löytyvät täältä.