Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Kasa-ammunta

Kasa-ammunnassa tärkeintä on saada laukaukset osumaan taulussa mahdollisimman lähelle toisiaan.

Kasa-ammunta, toiselta nimeltään penkkiammunta (eng. bench rest shooting), on lähtöisin Yhdysvalloista, missä lajia on harrastettu kilpailumielessä 1930-luvulta alkaen. Laji rantautui manner-Suomeen Ruotsin kautta 1970-luvun alkupuolella, ja on siitä lähtien kehittynyt ja levinnyt ympäri Suomea. Harrastajia Suomessa on noin 150, joista aktiivikilpailijoita noin 100.

Kasa-ammunnassa käytetään yleensä apuna tukevaa pöytää ja tähtääminen suoritetaan suuren suurennuksen tuottavan kiikaritähtäimen avulla. Kilpailussa yritetään määrätyiltä matkoilta saada laukaukset osumaan taulussa mahdollisimman lähelle toisiaan. Osumien sijainti taulun keskustassa ei siis ole ensisijaisen tärkeää, kunhan ne sijaitsevat taulussa rajatun osuma-alueen sisäpuolella.

Lue lisää kasa-ammunnasta Suomen Ampumaurheiluliiton sivuilta.

Kasa-ammunta SM-viikolla

Toista kertaa mukana oleva kasa-ammunta saa kunnian aloittaa SM-viikon Joensuussa, kun perjantaina 31.1. Urheilutalolla tähdätään pistelajien SM-mitaleista klo 12 alkaen. Finaalit ammutaan noin klo 14 alkaen. Tulokset: https://www.ampumaurheiluliitto.fi/kalenteri/tulokset/

VAPAA PÄÄSY!