Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Jousiammunta

Jousiammunta on taitolaji, jossa riittää haastetta monella tasolla.

Jousiammunta ei ole voimalaji, vaan jousen jännittäminen vaatii oikeaa tekniikkaa. Laji kehittää harrastajansa keskittymiskykyä ja kehonhallintaa. Yksilölajissa harrastaja voi keskittyä rauhassa omaan henkilökohtaiseen kehitykseensä ja koska harjoituksissa on pakko sulkea muut asiat mielestä, tarjoaa laji myös mahdollisuuden täydelliseen irtiottoon arjesta.

Erilaisia jousia ja kilpailumuotoja on useita. Suosituimmat jouset ovat olympialaisistakin tuttu tähtäinjousi ja teknisesti hieman kehittyneempi taljajousi. Lisäksi jousiammuntaa harrastetaan vaistojousella ja pitkäjousella. Perinteisen tauluammunnan lisäksi kilpailumuotoja ovat mm. maastoammunta ja 3D-ammunta.

Jousiammunta sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta ja se tarjoaa mahdollisuuden paitsi kilpailuun ja huippu-urheiluun myös esimerkiksi perheen yhteiseen harrastamiseen. Suomessa lajia harrastaa noin 3000 jousiampujaa ja kilpasarjoja on alle 11-vuotiaista yli 70-vuotiaisiin.

Lue lisää Suomen Jousiampujain Liiton sivuilta.

Jousiammunta SM-viikolla

Joensuu Areenassa ammutaan lauantaina ja sunnuntaina 1.-2. helmikuuta talja- ja tähtäinjousen 25 m SM-mitaleista. Aikataulu, ilmoittautuneiden lista ja tulokset löytyvät osoitteesta http://ianseo.net/Details.php?toId=6454

Kilpailun jännittävät finaaliammunnat on katsottavissa suorana Yle Areenassa sunnuntaina klo 17.30 alkaen ja jälkilähetyksenä TV2:ssa klo 19.15.

Jousiammunta on mukana myös perjantain lajikokeilupäivässä.

VAPAA PÄÄSY!