Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Digitaalinen autourheilu

Eri tyyppiset eSports-lajit ovat yksi maailman nopeammin kasvavista kilpaurheilun muodoista.

Digitaalinen autourheilu on digitaalisesti ajettavia autopelejä ja -simulaattoreita. Laitealusta voi olla joko tietokone tai konsoli, ja ajopeleiksi on tarjolla useita eri vaihtoehtoja. Pelejä voi pelata tavallisella ohjaimella, mutta digitaaliseen autourheiluun yhdistetään vahvasti ratti-poljin yhdistelmän käyttö. Tämä on autourheilua puhtaimmillaan.

Digitaalinen autourheilu on kaikkea harrastamisesta ammattitason kilpailemiseen sekä virkistävästä hauskanpidosta aina hyötyliikuntaan saakka. Kilpaileminen tapahtuu sekä verkossa järjestettävinä nettikisoina sekä erikseen järjestetyissä LIVE -kisatapahtumissa ja digitaalisen autourheilun/eSportsin keskuksissa.

Autourheilun Kansallinen Keskusliitto yhteistyössä FiSRA:n kanssa järjestää digitaalisen autourheilun suomenmestaruuskilpailun, jossa pelinä toimii maailman yksi realistisimmista simulaatioista, yhdysvaltalainen iRacing peli, jonka kilpaluokaksi on tällä kertaa valittu rallicrossi. Rallicrossin noin kilometrin mittaista rataa, mikä koostuu asfaltti- sekä sorapinnasta, ajaa yleensä 6-12 autoa samaan aikaan toisiaan vastaan 6-10 kierrosta. Lisäksi kuljettajien tulee suorittaa yksi ”jokeri” lisälenkki, mikä tuo entisestään lisäjännitystä kilpailuun. Kilpailut ovat nopeatempoisia ja pieniltä kolhuilta harvoin vältytään autojen hyppiessä hiekkakumpujen yli.

Lisätietoja lajista: https://simracing.fi/

Digitaalinen autourheilu SM-viikolla

Digitaalisen rallicrossin SM-finaali kisataan Joensuu Areenassa lauantaina 1.2. klo 20 alkaen. Tarkempi kisainfo löytyy täältä: https://simracing.fi/kaudet/79. Kilpailu lähetetään suorana sekä TV2:ssa että Yle Areenassa.

Voi myös testata omat taitosi ja päästää sisäisen (digitaalisen) sorateiden sankarisi valloilleen SM-viikon lajikokeilupäivänä perjantaina 31.1.!

VAPAA PÄÄSY!

Otsikkokuva: Laajasalon Opisto/AKK