Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Bridge

Maailman suosituimmmassa korttipelissä mitataan älyä ja psykologisia taitoja.

Bridgen varhaisin pelimuoto on jo 1500-luvulta, mutta nykyiseen muotoonsa se hioitui 1800-1900-lukujen vaihteessa. Useissa maissa laji mielletäänkin tärkeäksi osaksi yleissivistystä. Laji on ikään ja rahatilanteeseen katsomatta ihanteellinen kaikille ja siihen kuuluu olennaisena osana ihmisten tapaaminen.

Bridge on pareittain pelattava neljän hengen korttipeli. Vastakkain istuvat pelaajat muodostavat parit, joita kutsutaan ilmansuuntien mukaan pohjois-etelä ja itä-länsi pareiksi. Pelivälineenä on 52 kortin pakka, joka jaetaan tasan pelaajien kesken. Ennen varsinaista korttipelivaihetta, käydään parien välillä huutokauppa eli niin sanottu tarjousvaihe. Tämä määrittää pelattavan jaon tikkivärin ja valttivärin tai valtittomuuden. Korkeimman tarjouksen tehneestä tulee pelinviejä ja hänen partneristaan lepääjä. Lepääjän kortit asetetaan pöydälle näkyviin järjestettynä maittain ja arvojärjestykseen. Pelinviejä pelaa vuorollaan oman kätensä sekä lepääjän pelivuorolla määrää hänen pelattavan kortin. Bridgessä väriä, eli maata, täytyy tunnustaa mikäli sitä on.

Pelin tavoitteena on saada partnerin kanssa yhteispelillä mahdollisimman paljon tikkejä jaon aikana. Bridgeä pelattaessa, ei ole merkitystä sillä onko pelaajalla hyvät tai huonot kortit, koska kaikissa pöydissä pelataan aivan samat kortit. Tämän vuoksi ei ole tärkeää minkälaiset kortit pelaajalla on, vaan kuinka hyvin pelaat samoilla korteilla kuin muutkin parit. Se pari, jolla kilpailun lopussa on eniten IMP pisteitä, voittaa kilpailun.

Lue lisää Suomen Bridgeliiton sivuilta.

Facebook @bridgeliitto

Bridge SM-viikolla

Bridge palaa SM-viikon lajikirjoon yhden välivuoden jälkeen. Älyä ja psykologisia taitoja vaativa neljän hengen taktiikkapeli täyttää Joensuu Areenan yläaulan, jossa käydään viikonloppuna kaksipäiväinen SM-Swiss IMP’s parikilpailu. Ilmoittautuneiden lista ja tulokset löytyvät tapahtuman omalta nettisivulta: http://www.bridgefinland.fi/bilbo/tourneys.php?show=2416

Bridge on mukana myös lajikokeilupäivässä perjantaina 31.1 Tule kokeilemaan taitojasi minibridgessä vai pelaa itsesi tablettibridge-taituriksi!

VAPAA PÄÄSY!