Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Vesihiihtourheilu

Vesihiihtourheilu on elämäntapaurheilua

Lajin pariin ajaudutaan usein perheen kautta – ammattimainen harjoittelu saatetaan aloittaa jo hyvinkin nuorena muiden perheenjäsenten mukana. SM-viikolla tullaan näkemään lajin parista sekä SM-tason kilpailuja että näytöslajeja!

Head-to-head slalom, eli vesihiihdon pujottelukisassa hiihtäjän tulee kiertää kuuden kiertopoijun rata. Veneen nopeus on miehillä 58 kph ja naisilla 55 kph. Pujottelussa joka radallisen jälkeen köyttä lyhennetään, jolloin vaikeusaste kasvaa hiihtäjän yrittäessä yltää poijulle. Jos hiihtäjä ei pääse kiertämään poijua tai kaatuu suorituksessaan, suoritus päättyy välittömästi. Head-to-head slalom on erityisen jännittävää katsottavaa, sillä siinä yhtä aikaa suoritusta on tekemässä kaksi venettä, kaksi huippu venekuskia sekä kaksi hiihtäjää, joiden tehtävänä on päihittää toisensa. Kilpailu etenee edellä esitetyn periaatteen mukaisesti – köyden pituuden vaikeusastetta säädetään niin kauan, että toinen hiihtäjistä putoaa pelistä. Kilpailun tekee jännittäväksi myös se, että ennen hiihtoa toinen hiihtäjistä saa valita hiihtovuoron ja toinen hiihtäjä veneen sekä kuskin. Näin kilpailussa alkaa vähitellen muodostua tiimit tietyn venekuskin valinneista hiihtäjistä. Yleisölle kilpailu on jännittävää katsottavaa,kun voi kannustaa sekä suosikkihiihtäjäänsä ja/tai tietyn venekuskin tiimiä kohti voittoa!

Vesihiihdon kuvioissa käytetään yleensä yhtä suksea, mutta aloittelijat voivat käyttää myös kahta. Kilpasuoritus koostu kahdesta eri sivusta eli hiihtosuorituksesta. Kilpavesihiihdossa ensimmäinen sivu koostuu käsikuvioista, jolloin vetoköyden kapulaa siirretään kädestä toiseen. Toinen sivu koostuu kuvioista, jotka tehdään vetohihna jalassa hiihtäen. Kilpailussa hiihtäjä pyrkii tekemään mahdollisimman monta kuviota 20 sekunnin aikana. Ennen kilpailua hiihtäjä antaa laatimansa kuvio-ohjelman tulostenlaskijalle. Eri kuvioiden pistemäärät on ennalta määrätty. Tyylipisteitä ei anneta yhdessäkään vesihiihdon lajissa, vaikkakin SM-viikolla näytöslajina nähtävässä wakeboardingissa tuomarointiin kuuluu myös toteutuksen pisteytys.

Lisätietoa lajista löytyy osoitteesta www.northwater.fi

Facebook @waterskifinland
Twitter @WaterskiFinland

Vesihiihto SM-viikolla

Lauantai 8.7.  Niihaman vesihiihtostadion

10:00-12:00 Pujottelun karsintakierros

12.00 Barefoot-vesihiihtonäytös (EM/MM-mitalisti /Evert Aartsen Jr.)

12.15 Wakeboard-näytös

12.30 Kuvioiden “SE-haaste” Veli-Matti Anttila vastaan Antti Laakso

13.00-14.00 (tauko / vesihiihtokokeilua yleisölle 10 ensimmäistä ilmoittautunutta)

14.00 -15.00 Vesihiihto-mix (taltiointi) ja hyppyjen MM-hopeamitalisti Jutta Menestrinan haastattelu

15:00-16:00 Pujottelu head-to-head finaali

16:00 Vesihiihdon hypyt /näytös (MM-hopeamitalisti Jutta Menestrina  ja Antti Laakso )

16.15 Barefoot /näytös (EM/MM-mitalisti /Evert Aartsen Jr.)

16:30 Ohjelma päättyy Niihamassa

Sunnuntai 9.7. Niihaman vesihiihtostadion

10-12:00 Lajikokeilua yleisölle, vesihiihto / wakeboard

12:00-12:30 Vesihiihtonäytös

12.30-15:00 Lajikokeilua yleisölle, vesihiihto / wakeboard

Muutokset mahdollisia

Kilpailutapahtuma on maksuton.

Facebookin tapahtumasivu, jossa mm. tulosseuranta: https://www.facebook.com/events/1052591751541137/?fref=ts