Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Kanoottipoolo

Kanoottipoolo on vauhdikas joukkuepeli, jossa nähdään tiukkoja kaksinkamppailutilanteita.

Kanoottipooloa pelataan viisihenkisin joukkuein kesällä avovedessä ja talvella uimahallissa. Poolossa tarvitaan hyvää kanootinhallintataitoa ja rautaista peruskuntoa. Joukkueet pelaavat ketterillä kolmimetrisillä kajakeilla ja pyrkivät saamaan pallon maaliin, joka on kahden metrin korkeudella vedenpinnasta.

Kentällä on yhtä aikaa kymmenen pelaajaa. Joukkueessa on maalivahti, kaksi hyökkääjää ja kaksi puolustajaa. Vauhdin ylläpitämiseksi on mukana korkeintaan kolme vaihtopelaajaa, joita voi vaihtaa pelin kuluessa. Ottelussa on kaksi kymmenen minuutin erää. Palloa syötetään käsin heittämällä tai melalla vippaamalla. Palloa kuljettavan pelaajan saa taklata kumoon, joten eskimopyörähdys on lajin perustaito.

Kanoottipoolossa nähdään tiukkoja kaksinkamppailutilanteita. Jotta pahoilta loukkaantumisilta vältytään on jokaisella pelaajalla oltava kasvosuojallinen kypärä ja iskuilta suojaavat liivit.

Kanoottipoolo SM-viikolla

Kanoottipoolon suomenmestaruuksista otellaan Vantaan Kuusijärvellä lauantaina ja sunnuntaina 6.-7.7. Kilpailutapahtuma on maksuton. Yle Areena välittää kanoottipoolon kiihkeitä tunnelmia sunnuntaina 7.7. klo 14:00 alkaen.

Otteluohjelma on ladattavissa TÄSTÄ.
Tulospalvelu: https://www.kanoottipoolo.fi/tulokset

Otsikkokuva: Merimelojat Helsinki