Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Rantahengenpelastus

Hengenpelastuskilpailuiden ensisijainen tarkoitus on kannustaa hengepelastajia ylläpitämään fyysisiä ja psyykkisia taitoja.

Hengenpelastuskilpailuilla on maailmalla pitkät perinteet: ensimmäiset kilpailut käytiin Australiassa jo vuonna 1907. Suomessa ensimmäiset SM-kilpailut järjestettiin vuonna 1990.

Lajin tarkoituksena on ollut alusta asti edistää vesiturvallisuutta. Monella lajin harrastajalla on kilpauintitausta, mutta mukana on myös surffareita, uppopalloilijoita ja vesipalloilijoita.

Hengenpelastuskisoja järjestetään sekä altaassa että avovedessä. Altaassa kansainvälisiä yksilölajeja on seitsemän, avovedessä niitä on yhdeksän. Kolmantena kategoriana kisoissa on SERC eli simuloitu hätätilanne, jossa testataan joukkueiden toimintaa lavastetussa hätätilanteessa.

Lue lisää aiheesta Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton kanavista:. www.suh.fi, www.facebook.com/viisaastivesilla ja  https://twitter.com/SUH_FI

#viisaastivesillä
#pelastajapelastu
#rantapleastuksensm
#rantapelastus

Rantahengenpelastus SM-viikolla

Hengenpelastuksen SM (avovesi) kilpaillaan Vantaan Kuusijärvellä lauantaina 6.7. klo 10.00 alkaen. Kilpailtavina lajeina ovat Rescue tube rescue, Board rescue, Beach flags ja Board race. Kilpailutapahtuma on maksuton.