Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Jousiammunta

Jousiammunta on taitolaji, jossa riittää haastetta monella tasolla.

Jousiammunta ei ole voimalaji, vaan jousen jännittäminen vaatii oikeaa tekniikkaa. Laji kehittää harrastajansa keskittymiskykyä ja kehonhallintaa. Yksilölajissa harrastaja voi keskittyä rauhassa omaan henkilökohtaiseen kehitykseensä ja koska harjoituksissa on pakko sulkea muut asiat mielestä, tarjoaa laji myös mahdollisuuden täydelliseen irtiottoon arjesta.

Erilaisia jousia ja kilpailumuotoja on useita. Suosituimmat jouset ovat olympialaisistakin tuttu tähtäinjousi ja teknisesti hieman kehittyneempi taljajousi. Lisäksi jousiammuntaa harrastetaan vaistojousella ja pitkäjousella. Perinteisen tauluammunnan lisäksi kilpailumuotoja ovat mm. maastoammunta ja 3D-ammunta.

Jousiammunta sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta ja se tarjoaa mahdollisuuden paitsi kilpailuun ja huippu-urheiluun myös esimerkiksi perheen yhteiseen harrastamiseen. Suomessa lajia harrastaa noin 3000 jousiampujaa ja kilpasarjoja on alle 11-vuotiaista yli 70-vuotiaisiin.

Lue lisää Suomen Jousiampujain Liiton sivuilta.

Jousiammunta SM-viikolla

Jousiammunnan Mixed Team on  joukkuekilpailu, jossa joukkueen muodostavat nainen ja mies. Aluksi ammutaan henkilökohtainen kilpailu tähtäinjousilla 70 metriltä ja talja- ja vaistojousilla 50 metriltä. Peruskilpailun jälkeen tulosten perusteella muodostetaan otteluparit, jotka ampuvat ottelut ja niiden voittajat jatkavat parhaalle kierrokselle. Näin edetään kultaotteluun asti kaikissa kolmessa aselajissa. (Tähtäin-, vaisto- ja taljajousi)

Jousiammuntaa on mahdollista nähdä Myyrmäen urheilupuistossa lauantaina ja sunnuntaina 6.-7.7.  Lähetys jännittävistä finaaliratkaisuista nähdään Yle Areenassa sunnuntaina klo 15.00 ja TV2:ssa klo 15.30 alkaen.

Kilpailun aikataulu: https://www.sjal.fi/@Bin/639092/SJAL_SM-Viikko_kutsu-2.pdf
Osallistujalistat ja tulosseuranta: http://www.ianseo.net/Details.php?toid=5626

Tapahtumasivu Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1032768913560312/

TAPAHTUMA ON MAKSUTON