Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Biljardi

Astu sisään biljardiin ja aloita mukava harrastus, jota voi pelata missä päin maailmaa tahansa ja läpi koko elämän ajan

Biljardi sopii kaikille, eikä lajin aloittaminen vaadi mitään erityisiä toimenpiteitä tai valmisteluita. Biljardin voi aloittaa helposti vain astumalla sisään lähimpään biljardisaliin. Salilta saa kaikki pelaamiseen tarvittavat välineet; pallot ja kepin sekä pyydettäessä apua lyöntitekniikkaan tai sääntöihin.

SM-viikolla pelataan poolbiljardia, eli yleisintä Suomessa pelattavaa biljardilajia. Nämä numeropalloilla 1-15 pelattavat pelit ovat nimetty 8-, 9- ja 10-palloksi. Jokaisessa näissä eri pelimuodossa on omanlaiset säännöt, mutta pelin idea on hyvin yksinkertainen, kumpi pelaaja pussittaa pallot pelimuodon sääntöjen mukaan ensin loppuun, voittaa pelin. SM-viikolla oman erityismausteensa pelaamiseen tuo normaalia pienemmät pelipöydät, joten otteluista tulee nopeatempoisia ja tasaisia.

Katso lisää liiton nettisivuilta eri biljardilajeista https://www.sbil.fi/

Biljardi SM-viikolla

Parin vuoden tauon jälkeen paluun SM-viikolle tekevässä biljardissa pelataan tänä vuonna pienten pöytien 10-pallon SM-kilpailu, jossa mukana on yhteensä 32 parasta pelaajaa poolin eri kategorioista. Kilpailu alkaa perjantaina 5. heinäkuuta ja päättyy seuraavana päivänä klo 16:30 pelattavaan finaaliin. Pelipaikkana toimii Myyrmäessä oleva Energia Areena, jonne on vapaa pääsy.

Kaavio, pelaajat, aikataulu ja live tulospalvelu: https://www.biljardi.org/650/kaavio.php?kilpailu=650

Live stream yhdeltä pöydältä löytyy täältä https://www.youtube.com/channel/UCPCg-_tAuMei2Nn9HERLsMQ/live

Yle Areena näyttää biljardia lauantaina klo 16.00 alkaen, TV2:ssa lähetys alkaa klo 16.30.

Kuva: Joni Koskinen