Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Kortteliajo

Kortteliajo on varsin nopeatempoinen, tekninen ja yleisöystävällinen pyöräilylaji.

Kortteliajo on maantiepyöräilyn lajimuoto, jossa kilpailijat lähtevät yhteislähdössä ja kilpailua ajetaan useita kierroksia suljetulla 800-2000 metriä pitkällä kortteliradalla. Tästä lajista ei puutu vauhtia ja yllättäviä tilanteita! Yleensä kaupungin keskustaan sijoittuvassa noin tunnin mittaisessa kilpailussa yhteismatkaa voi kertyä 30-60 kilometriä. Kilpailujen keskivauhti on noin 40 kilometriä tunnissa ja hetkellisesti vauhdit nousevat yli 60 kilometriin tunnissa.

Lajin ominaisuudet poikkeavat normaalista maantieajosta kisojen rytmin ollessa todella tiukka ja tekniikan sekä taktiikan ollessa entistä merkittävämpi suoritukselle. Lisäksi kilpailulaji poikkeaa radaltaan; radat sisältävät paljon käännöksiä. Myyrmäen korttelirata on kaksijakoinen, koostuen kahdesta leveästä kadusta ja kapeammista osuuksista pyörätiellä ja toriosuudella. Laji onkin tunnetusti hyvin yleisöystävällinen, sillä suurin osa radasta on mahdollista nähdä samasta paikasta

Lue lisää Suomen Pyöräilyn sivuilta.

Facebook @suomenpyoraily
Twitter @pyoraily

Kortteliajo SM-viikolla

Kortteliajon eli kriteriumin suomenmestaruuksista kilpaillaan perjantaina 5.7. Myyrmäessä. Aikataulu ja muuta tärkeää infoa löytyy kilpailun kotisivuilta osoitteesta https://korsonkaikumtb.sporttisaitti.com/kilpailut-races/sm-kortteli-2019/ sekä kilpailun Facebook-tapahtumasta https://www.facebook.com/events/378309509470339/  Kilpailutapahtuma on maksuton.

Yle Areena näyttää vauhdikastakortteliajoa perjantaina klo 15.00 (naiset) ja klo 16.15 (miehet). Kooste TV2:ssa samana iltana klo 19.00.

Otsikkokuva: Antti Ruotsalo, alla oleva kuva: Suomen Pyöräily