Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Ultimate

Ultimate on vauhdikas ja näyttävä liitokiekolla eli frisbeellä pelattava joukkuepeli.

Ultimatessa yhdistyy fysiikka, älykäs taktiikka ja varma kiekonkäsittelytekniikka. Yllättävänä erona useimpiin muihin peleihin on se, että ultimatessa pelaajat toimivat itse tuomareina. Pelin luonteeseen kuuluukin olennaisena osana hyvä urheiluhenki ja korkea pelimoraali.

Ultimatessa on tavoitteena tehdä maaleja vastustajan puolustamalle maalialueelle syöttämällä kiekko joukkuetoverille. Suomessa ultimatea pelataan ympäri vuoden, kesällä nurmikentällä ja talvella sisähallissa. Ultimate-turnauksiin, esimerkiksi Helsingin Hietsun uimarannalla pelattavaan Hietsu Beach Ultimateen, voi helposti osallistua vaikkapa kaveriporukalla.

Suomessa ultimaten harrastajia on noin 3 000, joista noin 700 harrastaa lajia kilpatasolla seurassa. Ultimate sopii hyvin kaikenikäisille harrastajille. Se on helppo aloittaa uutena lajina myös aikuisiällä, ilman aikaisempaa kokemusta joukkuepeleistä.

Lisätietoja ultimatesta ja lajin aloittamisesta löydät täältä.

#ultimatefi
#ultimate

Ultimate SM-viikolla

Ultimaten Mixed-sarjan SM-kilpailu järjestetään lauantaina ja sunnuntaina 8.-9.7. Kaupin urheilupuistossa. Kaupin kilpailutapahtumat ovat maksuttomia. Ultimaten Mixed-sarjan finaali nähdään TV2:lla suorana lähetyksenä sunnuntaina klo 14.50-16.00.

Mixed SM-turnauksen käsiohjelman (aikataulun, joukkueet ja tulokset) löydät kokonaisuudessaan ultimate.fistä ja reaaliaikaiset tulokset päivittyvät Pelikoneeseen.