Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Rugby

Rugby on yksi maailman seuratuimmista urheilulajeista ja on kovassa kasvussa myös Suomessa

Rugby on saanut alkunsa Englannissa jo 1820-luvulla, mutta Suomeen Rugby saapui nykyisessä kansainvälisessä muodossaan vasta viime vuosikymmenen lopulla. Rugbysta on olemassa kaksi erilaisiin sääntöihin perustuvaa versioita: Rugby Union ja Rugby League. Suomessa pelataan pääasiassa Rugby Union -säännöillä.

Rugbyssa ottelee kaksi 15 pelaajan joukkuetta. Pelin tavoitteena on palloa kantamalla, syöttämällä tai potkaisemalla edetä vastustajan maalialueelle ja tehdä maali eli try. Maali syntyy, kun pelaaja painaa pallon maahan vastustajan maalialueella. Joukkue jolla on eniten tehtyjä pisteitä ottelun päättyessä, on voittaja. Palloa saa syöttää heittämällä vain takana oleville pelaajille – eteenpäin saa potkaista, joko itselleen tai jollekin joukkuekaverille, joka oli potkun lähtiessä pallon takana. Tämä onkin yksi merkittävin ero rugbyn ja amerikkalaisen jalkapallon välillä.

Rugbyotteluissa nähdään paljon taklauksia ja kontaktitilanteita. Monet näistä kontakteista näyttävät lajille vihkiytymättömän silmissä pelkästään epämääräisiltä kasoilta, joissa on massa pelaajia. Näillä kaikilla on kuitenkin tarkoituksensa ja sääntönsä – esimerkiksi srcum  eli rykelmäaloitus on yksitapa käynnistää peli uudelleen. Rugbyssa taklaukset ovat sallittuja koko vartaloon, hartialinjasta alaspäin. Kuitenkin, vain pallollisen pelaajan taklaaminen on sallittua.

Lisätietoa rugbystä saat täältä.

Rugby SM-viikolla

Rugby Summer 7’s Series pelataan Kaupin urheilupuistossa lauantaina ja sunnuntaina 8.-9.7. Kaupin kilpailutapahtumat ovat maksuttomia. Finaaliottelu nähdään suorana TV2:lla sunnuntaina klo 13.55-14.50.

Peliaikataulu ja tulokset: http://rugby.fi/sm_viikko-pelit-ja-tulokset/?lang=fi
Facebookin tapahtumasivu: https://www.facebook.com/events/2043206032486422/permalink/2063324827141209/