Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Ratagolf

Leirintäalueiden vetonaulan lisäksi ratagolf on myös suosittu kilpailulaji, joka vaatii pelaajalta hyvää keskittymiskykyä ja hermojen hallintaa.

Minigolf, pienoisgolf, ratagolf – rakkaalla kesäharrastuksella on monta nimeä. Toisin kuin golfissa, ratagolfissa käytetään vain yhtä mailaa. Sen sijaan palloja on tuhansia erilaisia, ja pelaaja valitsee niistä aina radan tyyppiin sopivimman. Minigolf-ratojen ratavuokraan kuuluu tyypillisesti vain yksi pallo, joten vaikeaan rataan turhautuessa kesäharrastaja voi säilyttää itsetuntonsa ja vedota asiantuntevasti pallon vääriin ominaisuuksiin!

Kilparata koostuu 18 radasta, joiden pituus vaihtelee alustan materiaalista riippuen 6 metristä 12 metriin. Kilpailualustoja ovat harrastelijoiden minigolf-radoille tyypillinen huopa, kansainvälisissä kisoissa tyypillisesti käytetyt eterniitti ja betoni sekä seikkailullisempia ratoja mahdollistava MOS, Minigolf Open Standard. Suomen ainoa MOS-pintainen, merirosvoteemainen adventure-rata sijaitsee Kouvolassa.

Kaikenikäisille sopiva, edullinen ja sosiaalinen ratagolf ei vaadi suuria fyysisiä ponnistuksia, mutta tarjoaa silti loputtomat mahdollisuudet kehittyä paremmaksi. Erilaiset radat tarjoavat aina uusia haasteita voimankäytön, radan muotojen hyödyntämisen ja pallon ominaisuuksien tuntemisen kehittämiseen.

Lue lisää Suomen Ratagolfliiton sivulta.

Ratagolf SM-viikolla

Minigolfin SM pelataan Koulukadun ratagolfkentillä  perjantaista sunnuntaihin 7.-9.7. klo 9.00 – 16.00. Kilpailutapahtuma on maksuton. Ratagolfin kisatunnelmiin päästään myös TV2:n välityksellä sunnuntaina.

Tuloslinkki: http://mrs.fi/