Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Triathlon

Triathlon on todellinen kestävyyslaji, jossa yhdistyvät uinti, pyöräily ja juoksu

Maailman ensimmäinen triathlonkisa järjestettiin San Diegossa vuonna 1975, mutta se saavutti nykyisen muotonsa vasta muutama vuotta myöhemmin Havajilla, kun ensimmäinen Ironman-kisa järjestettiin vuonna 1978.  Suomeen laji rantautui 1980-luvulla ja elää tällä hetkellä uutta nousukautta.

Triathlonissa on nimensä mukaisesti kolme lajia: uinti, pyöräily ja juoksu. Lajiin kuuluu eripituisia matkoja, mutta niin sanottuun Ironman- eli täysmatkaan kuuluu 3,8 kilometriä uintia, 180 kilometriä pyöräilyä ja maratonjuoksu (42 km 195 m). Sprinttimatkaan kuuluu 750 metriä uintia, 20 kilometriä pyöräilyä ja viisi kilometriä juoksua ja perusmatkaan eli olympiamatkaan 1,5 kilometriä uintia, 40 kilometriä pyöräilyä ja kymmenen kilometriä juoksua.

Yksi lajin mielenkiintoisimmista piirteistä onkin löytää tasapaino eri osasuoritteiden kesken. Lähes kaikilla harrastajilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Monesti ne raskastekoiset ihmiset, jotka pyöräilyssä menevät kovaa vauhtia ohi, tulevat selkä edellä juoksussa vastaan. Toisille ihmisille taas eri matkapituudet sopivat paremmin.

Lisätietoja löydät Suomen Triathlonliiton kanavista
https://www.triathlon.fi/
https://www.facebook.com/Triathlonfi/?fref=ts 
https://twitter.com/triathlonfi?lang=fi

Triathlon SM-viikolla

SM-viikolla triathlonistit tulevat kilpailemaan supersprinttijoukkueviestissä. Kolmihenkiset joukkueet kilpailevat superpikamatkalla viestiä vieden siten, että kokonaisaika on joukkueen viimeisen viestinviejän maaliintuloaika. Joukkueen jokainen jäsen suorittaa vuorollaan kokonaissuorituksen; 200 metrin uinti, 6 kilometrin pyöräily ja 1,5 kilometrin juoksu.

Triathlonin SM-Supersprinttijoukkueviesti kilpaillaan perjantaina 7.7. klo 18.45 – 20.15 Ratinanniemellä. Kilpailutapahtuma on maksuton. Triathlonin vauhtiin pääsee myös TV2:n koostelähetyksessä perjantaina klo 19.30-20.15.

Ennakkojuttu ja osallistujaluettelot: https://www.triathlon.fi/?x118281=731208
Tulosseuranta: http://www.championchip.ee/en/calendar