Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Roller derby

Vauhdikas rullaluistimilla pelattava kontaktilaji, jota pelataan ovaalinmuotoisella radalla

Roller derby on rullaluistimilla pelattava kontaktilaji, jossa puolustetaan ja hyökätään samanaikaisesti. Radalla on kerrallaan korkeintaan 5 pelaajaa joukkuetta kohti, joista yksi on joukkueen pisteidentekijä eli jammeri. Jammeri saa jokaisesta kierroksella ohittamastaan vastustajan blokkerista eli puolustavasta pelaajasta pisteen joukkueelleen. Ohitus katsotaan lantiosta. Pelirata on ovaalin muotoinen, ja blokkereiden tulee pysyä aina korkeintaan kolmen metrin päässä toisistaan. Jammereita tämä pelialuerajoitus ei koske.

Yhdessä joukkueessa voi olla 14 pelaajaa sekä kaksi varapelaajaa. Pelissä (game) on kaksi 30 minuutin erää (jami), jotka koostuvat korkeintaan kahden minuutin mittaisista lyhyemmistä jameista. Eniten pisteitä tehnyt joukkue voittaa. Selkään, päähän tai etureiden alle kohdistuneet taklaukset ovat kiellettyjä, samoin vastustajan pelaajaan käsin tarttuminen tai käsillä työntäminen. Vastustajaa ei saa taklata väärään suuntaan luistellen tai pysähtyneenä.

Roller derbyssä pelikielenä on englanti, joten suurin osa pelitermistöstä on englanniksi tai englannin kielestä lainattuja.

Lisää infoa täältä.

Facebook @rollerderbyfinland
Twitter @FINrollerderby

Roller Derby SM-viikolla

Roller Derbyn SM-finaaliturnaus järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen C-hallissa  lauantaina 8.7. klo 10.00 – 19.30. Lippuja voi ostaa ennakkoon Lippupisteestä tai viikonloppuna paikan päältä. Lisätietoja lipuista löytyy täältä. Roller derbyn finaalin ratkaisuvaiheet voi nähdä suorana myös TV2:lla klo 16.00-17.00.

AIKATAULU
10.15 Kallio Rolling Rainbow vs Dirty River Roller Derby
12.15 Helsinki Roller Derby vs Tampere Roller Derby
15.15 Finaali (ensimmäisten ottelujen voittajat)
17.15 Pronssipeli (ensimmäisten ottelujen häviäjät)