Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Laskuvarjourheilu

Laskuvarjourheilu antaa mahdollisuuden kokea lentämisen ilman apuvälineitä.

Laskuvarjo on keksintönä hyvin vanha, mutta harrastuslajina se on tunnettu vasta 1950-luvulta eteenpäin. Suomessa laskuvarjourheilu alkoi virallisesti noin vuotta myöhemmin, kun Helsinkiin perustettiin ensimmäinen laskuvarjokerho.

Laskuvarjourheilu on yleiskäsite, johon kuuluu useita alalajeja. Nykyisiä kilpailumuotoja ovat mm. tarkkuus-, taito- ja muodostelmahypyt. Vapaapudotuslajeja ovat kuviohyppy, freestyle ja freeflying. Kaikissa näissä myös kilpaillaan ja kansainvälisellä tasolla kyseessä on todellisesta huippu-urheilusta. Viime aikoina on kasvattanut suosiotaan siipihaalareilla lentäminen. Siinä hyppääjä muuttaa putoamistaan vaakanopeudeksi erikoisilla siivillä varustetulla asulla.

Koska hyppääminen ei onnistu ilman kerhoa, laskuvarjourheilu on erittäin sosiaalinen harrastus. Uusia kavereita löytyy varmasti ja vapaa-aikaa vietetään yhdessä myös lajin ulkopuolella. Ilmailulajeista laskuvarjohypyssä on mukana eniten naisia. Harrastajakunnassa on myös paljon nuoria.

Lue lisää Ilmailuliiton sivuilta.

Facebook @suomenilmailuliittory
Twitter @ilmailuliitto
Instagram @ilmailuliitto

Laskuvarjourheilu SM-viikolla

SM-viikolla tullaan kilpailemaan CF 2-way sekvenssissä, eli kahden hengen kupumuodostelmahypyissä. Lajissa hypätään ilma-aluksesta 2150 metrin korkeudesta ja avataan varjot välittömästi. Laskuvarjojen varassa kaksi joukkueen jäsentä muodostaa ennalta arvottua kuviosarjaa 60 sekunnin ajan mahdollisimman monta kertaa ja joukkueen kolmas jäsen taltioi suorituksen videolle.

Laskuvarjohypyt, CF 2-way sekvenssi SM Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen  ulkoalueella perjantaina ja lauantaina 8.-9.7. klo 9.00 – 21.00 (HUOM! Säävaraus). Kilpailutapahtuma on maksuton.

Joukkue-esittelyt ja tulosseuranta: https://tamlk.org/laskuvarjourheilun-sm-2017/