Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Minisupermoto

Minisupermoto sopii kaikenikäisille ja -taitoisille motoristeille

Nimestään huolimatta MiniSuperMoto on Suomessa Road Racing -luokka, jota ajetaan pääsääntöisesti karting-radoilla, Supermoto-pyörää muistuttavalla, mutta huomattavasti pienemmällä moottoripyörällä. Lajin kuljettajien kirjo on valtava. Mukana on nuoria nousevia kuljettajia, vanhoja konkareita, aikuisiällä harrastuksen aloittaneita motoristeja sekä maailmallakin menestystä niittäneitä ammattikuljettajia.

Ominaista MiniSuperMotolle on ajamisen hauskuus ja se välittyy avoimena ilmapiirinä, niin varikolla kuin radallakin. Kilpailu tapahtuu ainoastaan lähdön ja ruutulipun välissä. Varikolla, harjoituksissa ja huoltotöissä toisia autetaan kaikilla osa-alueilla ja hyvin usein ollaan auttamassa naapuripilttuun kavereita, että saadaan kaikki mukaan kilpailuun. Lisäksi monet aikuisharrastajat ovat valinneet lajikseen MiniSuperMoton lajin ollessa suhteellisen turvallista. Pikku kolhuja lukuun ottamatta (luita murtuu salibandyssa ja jalkapallossakin), on hyvin todennäköistä, että kisapaikalta pääsee omin neuvoin kotiin, useista kaatumisista huolimatta.

MINISUPERMOTO STOCK moottoripyörä on kyseiseen luokkaan räätälöity YCF-merkkinen moottoripyörä. Moottoripyörät hankitaan suoraan maahantuojalta ja moottoripyörän tekninen muuttaminen on kielletty. Pyörästä saa vaihtaa ohjaustangon, satulan, jalkatapit sekä vanteet. Näin pyöristä on saatu tasaväkiset ja paremmuus radalla ratkaistaan kuljettajan ajotaidon mukaan.

Kilpailut ovat aina tiukkoja sekä tasaväkisiä ja voittaja ratkeaa vasta ruutulipulla. Koska mukana on eri taitotasojen kuljettajia, muodostuu kilpailulähdöissä aina ryhmiä, joissa sijoituksista kamppaillaan läpi kilpailun.

Kilpailulähdön pituus on 12 minuuttia + 2 kierrosta, jolloin kilpailulähdön kesto on radasta riippumatta lähes sama.

Katso lisää lajista Yle Areenasta: https://areena.yle.fi/1-3973162

Minisupermoto SM-viikolla

Ensimmäistä kertaa mukana olevan minisupermoton suomenmestaruudesta ajetaan torstaina 4.7. klo 9 alkaen Vantaan Vauhtikeskuksen kartingradalla. Kilpailutapahtumaan on vapaa pääsy.

Kilpailun tulokset löytyvät TÄSTÄ.

Jännittävän finaalin voit katsoa myös Yle Areenassa (suora) klo 14 ja TV2:ssa klo 19.

Kuva: RiceRocketRacing