Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Karting

Lähes kaikki formulakuljettajamme sekä monet muidenkin autourheilulajien kuljettajat ovat aloittaneet uransa kartingista

Karting on autourheilun suurin nuorisolaji, jossa luodaan peruspohja ja tehdään perusharjoittelu myöhempää autourheilu-uraa varten. Karting on myös aitoa kilpaurheilua, jossa voi rakentaa omaa autourheilijan uraa iästä riippumatta. Kartingissa ajatetaan FIA:n maailmanmestaruudesta, ja tämä antaakin laajat mahdollisuudet kehittää ja luoda uraa lajin sisällä.

Karting on tapahtumarikas, nopeatempoinen ja haastava laji, joka tekee siitä myös erittäin mielenkiintoisen seurattavan katsojille. Ulkoratojen kilpailuissa keskituntinopeudet nousevat usein yli 70 kilometriin tunnissa huippunopeuksien ollessa jopa 140km/h tasoa.

Helpoiten lajin pariin pääsee osallistumalla paikallisen autourheiluseuran järjestämään karting-ajokoulutukseen, jossa opetellaan sääntöjä ja harjoitellaan ohjatusti ajamista.

Karting-auton ajamisen voi aloittaa jo hyvin nuorena ja ensimmäiseen harrasteluokkaan (Cadett) pääsee jo 6-vuotiaana, kansallisiin kilpailuihin Mini60- ja Raket-luokissa voi ottaa osaa sinä vuonna, kun täyttää 10 vuotta. Pojat ja tytöt ajavat kartingissa samoissa luokissa ja kilpailuissa.

Myös varttuneemmille kilpailuhenkisille ja vauhdinnälkäisille karting tarjoaa monia aikuisharrastemahdollisuuksia esimerkiksi aikuisharrastajien joukkuekilpailujen muodossa.

Menestyäkseen kuljettajana tässä lajissa on hyvin nuorena omaksuttava myös urheilijaelämän tuomat haasteet niin henkiselle kuin fyysisellekin puolelle.

Kartingin ulkoratoja Suomessa on yli 50 kappaletta, joiden lisäksi ensimetrit voi käydä ottamassa vaikka sisäkarting-halleissa, joita on ympäri Suomea.

Lisätietoja kartingista:
https://www.autourheilu.fi/lajit/karting/
http://www.kartingsm.fi/

Karting SM-viikolla

Karting SM -sarjan kolmas osakilpailu ajetaan SM-viikolla Vantaan Vauhtikeskuksen uudella kartingradalla. Kilpailutapahtumia on lauantaina ja sunnuntaina 6.-7.7., tarkemmat aikataulut, osallistujaluettelot ja liveseuranta löytyy sarjan kotisivuilta osoitteesta kartingsm.fi
Myös sarjan Facebook-sivulla seurataan kisatapahtumia tiiviisti.
Kisatapahtuma on maksuton.

Päiväkohtaiset kisa-aikataulut voit myös ladata tästä:
Lauantai 6.7.
Sunnuntai 7.7.

Kartingia Ylen kanavissa (Areena ja TV2) sunnuntaina klo 14.30.