Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Maahockey

Maahockey on yksi maailman vanhimmista ja laajimmalle levinneistä palloilulajeista

Maahockeyn kaltaista mailapeliä pelattiin jo muinaisessa Egyptissä, mutta nykyisen muotonsa laji on saanut 1800-luvun Englannissa. Olympialaisten ohjelmassa se on ollut vuodesta 1928 lähtien.

SM-viikolla pelattava Hockey5 on maahockey uusin pelimuoto. Se on nuorten Olympialaisten (Youth Olympics) virallinen pelimuoto ja siinä pelataan alle 16-vuotiaiden EM-kisoja. Peli on nopeatempoista sekä helposti omaksuttavaa yksinkertaitetuiden sääntöjen myötä. Pelimuoto sopii erityisesti nuoremmille harrastajille.

Maahockeyta pelataan Suomessa kesäisin ulkona keino- tai hiekkatekonurmella. Talvisin pelataan indoor-hockeya tavallisissa sisäliikuntahalleissa.

Lue lisää Hockeyliiton sivuilta.

Facebook @SuomenHockeyliitto
Twitter / Instagram @finfieldhockey

#finfieldhockey

Maahockey SM-viikolla

SM-viikolla pelataan miesten ja naisten Hockey 5 -mestaruudesta. Hockeyottelut täyttävät Tikkurilan urheilupuiston tekonurmella perjantai-illasta sunnuntai-iltapäivään 5.-7.7. Tarkemmat aikataulut on nähtävissä TÄÄLLÄ.
Lisätietoja myös turnauksen Facebook-eventistä: https://www.facebook.com/events/3210717882300318/

Jännittävät finaaliottelut on katsottavissa myös Yle Areenassa ja TV2:ssa. Lähetykset sunnuntaina 7.7. Areenassa klo 12.00, ja TV2:ssa klo 12.35.

Ottelutapahtumat ovat maksuttomia.