Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Lacrosse

Lacrossea sanotaan maailman nopeimmaksi jalkaisin pelattavaksi pallopeliksi

Lacrosse on maailman laajuinen pallopeli, jota pelataan yli 60 maassa ja kaikilla mantereilla. Pohjois-Amerikan alkuperäiskansoilta periytyvää lacrossea sanotaan maailman nopeimmaksi jalkaisin pelattavaksi pallopeliksi.

Lacrossen jääkiekkokaukalossa pelattava versio box-lacrosse on fyysinen ja nopea peli. Box-lacrossessa kaksi joukkuetta pelaa jääkiekkokaukalossa 5+1 (maalivahti) miehityksin. Tarkoitus on tehdä mahdollisimman monta maalia vastustajan maaliin, eniten maaleja tehnyt joukkue voittaa. Ottelussa pelataan kolme 20 minuutin erää ja lajilla on samankaltaisuuksia jääkiekkoon. Palloa käsitellään 1,2m mittaisilla mailoilla, eikä palloa ei saa koskea käsillä. Lacrossen yksi keskeisimmistä ominaisuuksista on nopea pallon liikuttaminen, taitava mailan käsittely, sekä fyysinen peli, sillä pallon saa riistää taklaamalla tai mailalla lyömällä.

Lacrosse SM-viikolla

Lacrossen ensiesiintyminen SM-viikolla nähdään kisojen päätöspäivänä sunnuntaina 7. heinäkuuta. Tällöin Myyrmäessä pelataan box lacrossen SM-finaali, jossa vastakkain ovat Turku Titans ja LTU. Ottelu alkaa klo 11 ja se tulee suorana Yle Areenasta. Kooste ottelusta nähdään TV2:ssa klo 13.

TAPAHTUMA ON MAKSUTON