Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Muaythai (thainyrkkeily)

Lajin virallinen kansainvälinen nimi on muaythai, suomenkielessä puhutaan arkisemmin thainyrkkeilystä tai käytetään englanninkielistä kielikäännöstä thaiboxing.

Lajin juuret ulottuvat yli 2000 vuoden taakse ja perinteet ovat vielä tänä päivänäkin tärkeä osa lajikulttuuria.

Thainyrkkeily on pystyottelulaji ja yksilölaji, jonka tekniikkavalikoimaan kuuluvat erilaiset lyönnit, kyynärpäälyönnit, potkut, polvipotkut, kiinniotto- ja puolustustekniikat sekä pystypaini eli thaipaini. Thainyrkkeily on taitoa, tekniikkaa ja taktiikkaa vaativa kamppailulaji, jossa tarvitaan monipuolisia fyysistä osaamista, kestävyyttä, voimaa sekä henkistä vahvuutta.

Aikuisten otteluissa naiset ja miehet ottelevat 3 x 3 minuutin pituisia otteluja, erätauko on 1 minuutti. Sarjat on jaoteltu painoluokittain ja ikäraja aikuisten sarjoissa on 18 – 40 vuotta.

Lajin kovatasoisimpia turnauksia ovat MM- ja The World Games/SportAccord-kilpailut, joista jälkimmäisiin pääsevät mukaan vain lajin arvokisamitalistit. Lisäksi lajissa otellaan EM-kilpailuja sekä erilaisia World Cup-turnauksia. Pohjoismaat ottelevat näiden lisäksi Pohjoismaiden mestaruuskilpailut vuosittain. Suomessa järjestetään lajin SM-kilpailut sekä kerran kuussa on mahdollista otella kansallisissa salikilpailuissa.

Lisätietoja thainyrkkeilystä voit lukea liiton sivustolta www.muaythai.fi/

Facebook @SMTLRY
Twitter @MuaythaiFinland
Instagram @muaythaifinland

Thainyrkkeily SM-viikolla

SM-viikolla otellaan thainyrkkeilyn SM-kilpailut, joissa ratkotaan sarjojensa parhaat nais- ja miesottelijat. SM-kilpailuissa myös Suomen Muaythai liiton jäsenseurat kilpailevat toisiaan vastaan seuroina. Kilpailujen paras jäsenseura palkitaan himoitulla Härmän Malja kiertopalkinnolla. SM-kilpailujen yhteydessä palkitaan myös edellisen vuoden menestyjiä mm. vuoden ottelija.

Thainyrkkeilyn SM otellaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen E-hallissa pe-su 7.-9.7. Lippuja voi ostaa ennakkoon Lippupisteestä tai viikonloppuna paikan päältä. Lisätietoja lipuista löytyy täältä.

TV2 näyttää suoraana thainyrkkeilyn finaaliotteluita sunnuntaina klo 16.50-17.30.

Facebookin tapahtumasivu, josta löytyy mm. ilmoittautuneiden lista, löytyy täältä.
Tulosseuranta kisaviikonloppuna: https://www.facebook.com/SMTLRY/?fref=ts