Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

ITF Taekwon-Do

Taekwon-Do on kokonaisvaltainen kamppailu- ja urheilulaji, joka antaa katsojalle paljon nähtävää.

Erään määritelmän mukaan Taekwon-Don sanotaan olevan aseetonta, tieteellisen tarkkaa vartalon käyttöä taistelu-, itsepuolustus- sekä harrastustarkoituksiin.

Lajin juuret ovat monissa erilaisissa korealaisissa, kiinalaisissa ja japanilaisissa taistelulajeissa. Lajin kehittäjä oli kenraali Choi Hong Hi, 9 dan. Choi antoi lajille nimen Taekwon-Do. Tae tarkoittaa jalkaa ja jalalla tehtäviä tekniikoita. Kwon tarkoittaa kättä ja kädellä tehtäviä tekniikoita. Viimeinen tavu Do tarkoittaa tietä, ajatusta ja tapaa ajatella. Taekwon-Do on useille harrastajilleen enemmän kuin vain tavallinen harrastus – monille se on elämäntapa.

Taekwon-Dosta on kehittynyt moderni ja näyttävä urheilulaji vuosien saatossa. Kilpailulajeina ovat liikesarjat, ottelu, voimamurskaus, erikoistekniikkamurskaus ja näytösottelu. Kaikissa lajeissa, poislukien näytösottelu, käydään sekä yksilö- että joukkuekilpailuna.

Kilpailut koostuvat viidestä eri osa-alueesta:
– Liikesarjat: Koostuvat monen liikkeen sarjoista, joissa esitellään kuviteltu taistelu. Liikkeiden kauneus, kontrolli ja koordinaatio ovat avainasemassa.
– Ottelu: Light contact lyönnit ja potkut ovat sallittuja vyötäröstä ylöspäin (mukaan lukien pää). Nopeus ja näyttävyys ovat avainasemassa.
– Voimamurskaus: murskauksessa rikotaan koottavia muovilautoja kädellä tai jalalla.
– Erikoistekniikat: koostuu erilaisista hyppypotkuista, jotka suoritetaan korkeisiin kohdelautoihin.
– Näytösottelu: taistelu, johon on suunniteltu koreografia Taekwon-Do tekniikoista

Lisätietoja lajista löytyy osoitteesta www.taekwon-do.fi

Facebook @tkdfinland
Instagram @tkdfinland

#sitftreenaa
#SMviikkokamppailijat

ITF Taekwon-Do SM-viikolla

ITF Taekwon-Do on mukana ensimmäistä kertaa näytöslajina. Luvassa on SM-kilpailujen sijaan Black Belt Cup (Suomi 100 Cup), joka kisataan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen E-hallissa sunnuntaina 9.7. klo 10.00-16.00. Lippuja voi ostaa ennakkoon Lippupisteestä tai viikonloppuna paikan päältä. Lisätietoja lipuista löytyy täältä.

Tapahtumasivu Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1676695542636508/?fref=ts