Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Ultimate

Ultimate on vauhdikas ja näyttävä liitokiekolla eli frisbeellä pelattava joukkuepeli.

Ultimatessa yhdistyy fysiikka, älykäs taktiikka ja varma kiekonkäsittelytekniikka. Yllättävänä erona useimpiin muihin peleihin on se, että ultimatessa pelaajat toimivat itse tuomareina. Pelin luonteeseen kuuluukin olennaisena osana hyvä urheiluhenki ja korkea pelimoraali.

Ultimatessa on tavoitteena tehdä maaleja vastustajan puolustamalle maalialueelle syöttämällä kiekko joukkuetoverille. Suomessa ultimatea pelataan ympäri vuoden, kesällä nurmikentällä ja talvella sisähallissa. Ultimate-turnauksiin, esimerkiksi Helsingin Hietsun uimarannalla pelattavaan Hietsu Beach Ultimateen, voi helposti osallistua vaikkapa kaveriporukalla.

Suomessa ultimaten harrastajia on noin 3 000, joista noin 700 harrastaa lajia kilpatasolla seurassa. Ultimate sopii hyvin kaikenikäisille harrastajille. Se on helppo aloittaa uutena lajina myös aikuisiällä, ilman aikaisempaa kokemusta joukkuepeleistä.

Lisätietoja ultimatesta ja lajin aloittamisesta löydät täältä.

#ultimatefi
#ultimate

Ultimate SM-viikolla

Hiekka pöllyää SM-viikolla, kun beach ultimate rantautuu Myyrmäen urheilupuistoon. Beach ultimatessa liitää niin frisbee kuin pelaajat, sillä pelille on tyypillistä näyttävät ”dyykit” pelaajien tavoitellessa tiukkoja syöttöjä. Pelialustana toimii rantahiekka ja pelaajia on kentällä kerrallaan 5 joukkueesta. Normaalisti pelialue on 25×75 m ja maalialueiden syvyys on 15 metriä. SM-viikolla pelataan kuitenkin hieman pienemmällä kentällä. Yksi peli kestää noin 50 minuuttia.

Päivän tarkempi peliaikataulu on ladattavissa TÄSTÄ
Finaali näytetään myös Yleä Areenassa klo 19.00 ja TV2 klo 20.30.

Turnauksen reaaliaikaiset tulokset päivittyvät Pelikoneeseen.

Tapahtumasivu Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2263118627069777/

TAPAHTUMAAN ON VAPAA PÄÄSY