Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Roller derby

Vauhdikas rullaluistimilla pelattava kontaktilaji, jota pelataan ovaalinmuotoisella radalla

Roller derby on rullaluistimilla pelattava kontaktilaji, jossa puolustetaan ja hyökätään samanaikaisesti. Radalla on kerrallaan korkeintaan 5 pelaajaa joukkuetta kohti, joista yksi on joukkueen pisteidentekijä eli jammeri. Jammerin tunnistaa kypäränsuojuksesta, jossa on tähti. Jammeri saa jokaisesta kierroksella ohittamastaan vastustajan blokkerista eli puolustavasta pelaajasta pisteen joukkueelleen. Ohitus katsotaan lantiosta. Pelirata on ovaalin muotoinen, ja blokkereiden tulee pysyä aina korkeintaan kolmen metrin päässä toisistaan. Jammereita tämä pelialuerajoitus ei koske.

Yhdessä joukkueessa voi olla 15 pelaajaa sekä kaksi varapelaajaa. Pelissä on kaksi 30 minuutin erää, jotka koostuvat korkeintaan kahden minuutin mittaisista jameista. Eniten pisteitä tehnyt joukkue voittaa. Selkään, päähän tai etureiden alle kohdistuneet taklaukset ovat kiellettyjä, samoin vastustajan pelaajaan käsin tarttuminen tai käsillä työntäminen. Vastustajaa ei saa taklata väärään suuntaan luistellen tai pysähtyneenä. Pelaajia ei saa ohittaa radan ulkopuolelta.

Roller derbyssä pelikielenä on englanti, joten suurin osa pelitermistöstä on englanniksi tai englannin kielestä lainattuja.

Lisää infoa täältä:
Facebook @rollerderbyfinland
Twitter @FINrollerderby

Roller Derby SM-viikolla

MUUTOS ROLLER DERBYN KISAPAIKKAAN!
Roller Derbyn Suomi Cupin ottelut siirtyvät pidettäväksi aiemmasta poiketen TIKKURILAN URHEILUTALOON. Urheilutalo sijaitsee aivan Trio Areenan vieressä.

 

Roller Derby Suomi Cupin kauden 2017–2018 finaaliturnaus käydään lauantaina 7.7. Tikkurilan Urheilutalossa. Lippuja voi ostaa ennakkoon Lippupisteestä tai viikonloppuna paikan päältä. Lisätietoja lipuista löytyy täältä.

Aikataulu
9.30 Ovet auki
10.00 – 11.30 Välierä 1: Runkosarjan 1.: Oulu Roller Derby – runkosarjan 4.: Kallio Rolling Rainbow B-team
12.00 – 13.30 Välierä 2: Runkosarjan 2.: Tampere Roller Derby – runkosarjan 3.: Helsinki Roller Derby B-team
13.30 – 14.30 Yleisölle avoin lajikokeilu: Helsingin Luisteluakatemia
15.00 – 16.30 Kultapeli
17.10 – 18.40 Pronssipeli

Yle kuvaa finaaliottelun ja se on nähtävissä Yle TV2:ssa klo 19.35 – 20.30, sekä Areenassa heti lähetyksen jälkeen.

Finaalin tapahtumasivu Facebookissa: https://www.facebook.com/events/378418269334870/