Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Roller derby

Vauhdikas rullaluistimilla pelattava kontaktilaji, jota pelataan ovaalinmuotoisella radalla

Roller derby on rullaluistimilla pelattava kontaktilaji, jossa puolustetaan ja hyökätään samanaikaisesti. Radalla on kerrallaan korkeintaan 5 pelaajaa joukkuetta kohti, joista yksi on joukkueen pisteidentekijä eli jammeri. Jammerin tunnistaa kypäränsuojuksesta, jossa on tähti. Jammeri saa jokaisesta kierroksella ohittamastaan vastustajan blokkerista eli puolustavasta pelaajasta pisteen joukkueelleen. Ohitus katsotaan lantiosta. Pelirata on ovaalin muotoinen, ja blokkereiden tulee pysyä aina korkeintaan kolmen metrin päässä toisistaan. Jammereita tämä pelialuerajoitus ei koske.

Yhdessä joukkueessa voi olla 15 pelaajaa sekä kaksi varapelaajaa. Pelissä on kaksi 30 minuutin erää, jotka koostuvat korkeintaan kahden minuutin mittaisista jameista. Eniten pisteitä tehnyt joukkue voittaa. Selkään, päähän tai etureiden alle kohdistuneet taklaukset ovat kiellettyjä, samoin vastustajan pelaajaan käsin tarttuminen tai käsillä työntäminen. Vastustajaa ei saa taklata väärään suuntaan luistellen tai pysähtyneenä. Pelaajia ei saa ohittaa radan ulkopuolelta.

Roller derbyssä pelikielenä on englanti, joten suurin osa pelitermistöstä on englanniksi tai englannin kielestä lainattuja.

Lisää infoa täältä:
Facebook @rollerderbyfinland
Twitter @FINrollerderby

Roller Derby SM-viikolla

Roller Derby Suomi Cupin kauden 2017–2018 finaaliturnaus käydään lauantaina 7.7.2018 Vantaan Tikkurilan urheilupuiston Trio Areenalla.

Lauantai 7.7.2018
10.00 – 11.30 Välierä 1: Runkosarjan 1. – runkosarjan 4.
12.00 – 13.30 Välierä 2: Runkosarjan 2. – runkosarjan 3.
13.30 – 14.30 Lajikokeilu: tule kokeilemaan luistelua quad-luistimilla kanssamme!
15.00 – 16.30 Kultapeli: Välierien voittajat
17.00 – 18.30 Pronssipeli: Välierien häviäjät

Runkosarja ja ottelujärjestys ratkeaa 26.5. Turussa pelattavassa viimeisessä turnauksessa.