Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Kriketti

Kriketti on maailman toiseksi suosituin pallopeli ja se muistuttaa etäisesti suomalaista pesäpalloa.

Vaikeasääntöisen pelin maineesta huolimatta pelin perussäännöt ovat varsin selkeitä ja aloittelijankin on helppo päästä peliin mukaan.

Krikettiä pelataan yleisimmin ovaalilla kentällä 11-jäsenisin joukkuein. Kentän keskellä on 20 metriä pitkä syöttökaista, jonka molemmissa päissä on pesä. Syöttäjä syöttää pallon pompun kautta vastakkaisella pesällä olevalle lyöjälle. Omaleimaista pelille on, että palloa saa lyödä kaikkiin suuntiin – myös suoraan taaksepäin. Pesäpallon ja baseballin tavoin ottelun voittaa eniten juoksuja tehnyt joukkue.

Krikettiottelun lyöntivuoro kestää pelimuodosta riippuen 50, 40 tai 20 kuuden syötön syöttövuoroa. Toisaalta koulukriketissä tai pihapelimuodossaan ottelut voivat kestää jopa vain vartin. Huipputasolla pelataan myös pelejä, joissa syöttövuorojen määrää ei ole rajattu – tällöin krikettiottelu saattaa kestää jopa useamman päivän!

Lue lisää Suomen Krikettiliiton sivuilta.

Kriketti SM-viikolla

SM-viikolla T10 Kriketin Suomen mestaruudesta kamppaillaan 11-henkisin joukkuein ja joukkueita on mukana huikeat 13! Tunnin mittaisia otteluita käydäänkin neljän päivän aikana peräti 30. Katso tarkempi kilpailuaikataulu täältä: https://bit.ly/2GMiOvZ

Tikkurilan urheilupuiston luonnonnurmella käytävät krikettiottelut ovat maksuttomia. Kriketin finaaliottelu nähdään myös suorana Ylen kanavissa sunnuntaina klo 15 alkaen.

SM-turnauksen tapahtumasivu Facebookissa: https://www.facebook.com/events/538248379903239/

Kuva: SM-viikko 2017/Tomi Hänninen