Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Drifting

Drifting on näyttävä ja vauhdikas autourheilulaji, jossa yhdistyy nopeus, näyttävyys ja autonkäsittelytaito.

Drifting on saanut alkunsa Japanissa, jossa sitä ensin harrastettiin laittomasti mutkaisilla vuoristoteillä. 2000-luvun vaihteessa laji tunnustettiin kilpailulajiksi ja sen kilpailumuoto saavutti nykymuotonsa. Suomeen laji on rantautunut vuonna 2006 ja vuodesta 2011 lähtien se on omannut SM-arvon.

Lähes poikkeuksetta perinteisissä moottoriurheilulajeissa nopeus lähdöstä maaliin ratkaisee voittajan. Drifting tekee tässä selkeän eron muihin lajeihin, sekuntikellot jäävät nurkkaan kun tämän extreme-lajin kilpailijat päästetään radalle. Kyse on tyylistä ja äärimmilleen viedystä autonkäsittelytaidosta. Suorituksen arvostelevat kilpailun tuomarit, joita on kolme: nopeus-, ajolinja- ja kulmatuomari.

SM-kilpailukaaviossa on ensin lajitteluajot, josta 16 parasta pääsee pariajona kilpailtavaan finaalivaiheeseen. Kilpailun voittajan pitää kyetä voittamaan kaikki vastaan asettuvat kuljettajat ja sopeutumaan ajoon erilaisia autoja ja kilpailijoita vastaan. Pariajo on lajin suola ja saa niin yleisön kuin kuljettajatkin innostumaan joka kerta.

Lisää Driftingistä osoitteista
www.autourheilu.fi
www.facebook.com/driftingsm

#driftingsm
#drifting
#akk

Drifting SM-viikolla

SM-viikolla ajetaan Driftingin SM-sarjan kolmas osakilpailu. Kisa järjestetään perjantaina 7.7. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen parkkipaikalla. Lippuja voi ostaa ennakkoon Lippupisteestä tai sitten perjantaina paikan päältä. Lisätietoja lipuista löytyy täältä.

TV2 näyttää suorana lähetyksenä driftingin kiivaimmat kaksinkamppailut alkaen klo 20.15.

Alustava aikataulu Drifting SM-viikko Tampere Drift Battle 2017

15:45 Lajittelut
17:30 VIP-kyyditykset
18:00 Ohjaajakokous
18:30 Top 16
19:45 Kuljettajaesittely
20:15 Top 8
21:00 Palkintojenjako

Seuraa kisaa sosiaalisessa mediassa:

https://www.facebook.com/events/1791671017790452/?fref=ts

https://www.facebook.com/driftingsm/?fref=ts