Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Shakki

Shakki on kahden pelaajan välinen strateginen lautapeli, joka vaatii hyvää keskittymiskykyä ja malttia.

Shakki on laji, jonka alkeet oppii nopeasti, mutta mestarillinen hallitseminen vaatii lahjakkaimmiltakin kymmenien tuhansien tuntien harjoittelua. Laji vaatii hyvää keskittymiskykyä ja malttia, ja pelin henkistä rasitusta on verrattu jopa maratonin fyysiseen rasitukseen. Ajallisesti peli taas voi kestää jopa maratonia pidempään!

Shakissa kaikki voivat otella keskenään tasavertaisesti iästä, sukupuolesta tai fyysisistä rajoitteista huolimatta. Shakkia pelaa tällä hetkellä aktiivisesti noin 2300 suomalaista. Shakkia pelataan kouluissa, kodeissa ja sitä voi pelata myös internetissä. Viimeisimmissä arvokisoissa, Tromson shakkiolympialaissa, Suomi sijoittui 150 maan joukossa sijalle 24.

Suomessa järjestetään virallista kilpailutoimintaa joka viikonloppu vuoden ympäri. Lisäksi paikalliset kerhot järjestävät viikoittain omia peli-iltoja, joissa uusien pelaajien on helppo päästä mukaan.  Lue lisää Shakkiliiton sivuilta.

Facebook @shakkiliitto
Twitter @shakkiliitto

#shakki
#chessismygame

Shakki SM-viikolla

SM-viikolla pelataan nopean shakin henkilökohtaisesta ja joukkuesuomenmestaruudesta. Kilpailut järjestetään lauantaina ja sunnuntaina 8.-9.7.  Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen  D-hallissa . Lippuja voi ostaa ennakkoon Lippupisteestä tai viikonloppuna paikan päältä. Lisätietoja lipuista löytyy täältä. Shakkia voi nähdä myös TV2:lla sunnuntaina iltapäivällä.

Osallistujat ja tulokset: http://www.chess-results.com/fed.aspx?lan=18&fed=FIN