Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Jousiammunta

Jousiammunta on taitolaji, jossa riittää haastetta monella tasolla.

Jousiammunta ei ole voimalaji, vaan jousen jännittäminen vaatii oikeaa tekniikkaa. Laji kehittää harrastajansa keskittymiskykyä ja kehonhallintaa. Yksilölajissa harrastaja voi keskittyä rauhassa omaan henkilökohtaiseen kehitykseensä ja koska harjoituksissa on pakko sulkea muut asiat mielestä, tarjoaa laji myös mahdollisuuden täydelliseen irtiottoon arjesta.

Erilaisia jousia ja kilpailumuotoja on useita. Suosituimmat jouset ovat olympialaisistakin tuttu tähtäinjousi ja teknisesti hieman kehittyneempi taljajousi. Lisäksi jousiammuntaa harrastetaan vaistojousella ja pitkäjousella. Perinteisen tauluammunnan lisäksi kilpailumuotoja ovat mm. maastoammunta ja 3D-ammunta.

Jousiammunta sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta ja se tarjoaa mahdollisuuden paitsi kilpailuun ja huippu-urheiluun myös esimerkiksi perheen yhteiseen harrastamiseen. Suomessa lajia harrastaa noin 3000 jousiampujaa ja kilpasarjoja on alle 11-vuotiaista yli 70-vuotiaisiin. Lue lisää Suomen Jousiampujain Liiton sivuilta.

Jousiammunta SM-viikolla

SM-viikolla nähdään Suomen parhaat jousiampujat kolmessa eri aselajissa: tähtäinjousessa, taljajousessa ja vaistojousessa. Kilpailurata on tähtäinjousessa 70 metriä pitkä, ja taulussa kympin halkaisija on 12 cm. Talja- ja vaistojousessa kilpailurata on 50 metriä pitkä ja kympin halkaisija vain 8 cm – luvassa on siis näyttäviä osumia.

Jousiammunnan SM Kaupin urheilupuiston jousiammuntakentällä  perjantaista sunnuntaihin 7.-9.7.  Kilpailutapahtuma on maksuton. Sunnuntaina klo 17.30-18.30 nähdään TV2:lla jousiammunnan SM yleinen taljajousi 50 m, tähtäinjousi N 70 m ja yleinen tähtäinjousi 70 m.

Kilpailun aikataulu: https://www.sjal.fi/@Bin/332921/TJA_kutsu_20170707%281%29.pdf
Tulosseuranta: https://tilasto.sjal.fi/kilpailut/